Slagelse Gymnasium | år 2008-2013

Et gymnasium tegnet i 1970’erne til omkring 600 elever rummer i dag 1300 elever. Derfor blev vi tilkaldt. Vi har gennem de sidste fem år lavet tilbygninger stort set alle de ledige spots som er på og omkring gymnasiet. Tilbygninger som lægger sig op ad den oprindelige arkitektur med et tvist. De karakteristiske ovenlys er genbrugt som facade elementer, og den gulmurede base med sin sorte overdel er brugt som formelementer. For at binde den fingre formede bygning mere sammen, er der lagt en “overligger” ind, som binder strukturen sammen på tværs. Elementer som blev til i et tæt samarbejde med byggeudvalget på gymnasiet. På enkelte små tilbygninger er der indført et nyt form element. Organiske former beklædt med lærketræslister med mørksorte fibercement plader bagved. Lærketræslisterne bliver gråblanke med årene og indpasser sig fint med de gule teglsten og de sorte plader.

telerik_edited_image (4)

Vi har bygget ny administration indeholdende kontorer, lærerværelse, lærerforberedelse, mødelokaler etc. Ligeledes er den gamle administration renoveret, så det hele fremstår som en sammenhæng. Lærerværelset er administrations hjerte. Et stort dobbelt højt rum binder lærerværelset sammen med lærerforberedelses rummene på 1. sal. Store glasvægge fra lærerforberedelsen giver en samhørighed med dem som sidder i lærerværelset. Møderum ligger i tæt tilknytning til lærerforberedelserne. Møderum som gulvmæssigt har forskellige farver – det røde, gule, sorte, grønne og blå…..Ingen tager fejl om hvor der skal holdes møde. Indretningen er tilpasset således at møblerne og billeder passer til gulv farven. Kontorerne i den ombyggede ældre administration er slået sammen og ovenlysene er udnyttet. Rolige lokaler med højt til loftet fremstående i hvide og lysegrå nuancer for at skabe arbejdsro.

telerik_edited_image (6)

Yderligere har vi bygget nye undervisningslokaler i “overliggeren” og over eksisterende omklædning. Lokaler som har mange nye tiltag. De er vendt med store glaspartier mod nord, således at der kommer et godt og blødt dagslys ind til de arbejdende studenter. De skal ikke trættes af varme og direkte sollys under lektionen. I loftet har vi opfundet et “lyskasse bånd” som indeholder lys og el udtag til alle de bærbare computere. Et stigende problem i vor moderne undervisning. De bærbare computere skal have strøm, og det gør at der i normale klasselokaler altid ligger ledninger på gulvet, som man kan falde i. I vor løsning kobles ledningen i disse gennemgående “lyskasse bånd”, så der i undervisnings situationen kun hænger nogle ledninger ned fra loftet. En enkel og funktionel løsning. Møblering af de nye lokaler er også ny. Der er ikke egentlige borde, men stole med indbygget lille bordplade, som kan klappes op og ned. Det gør at underviseren kan indrette klasserummet hurtigt efter dagens undervisning. Der bruges ikke de første 10 min. på at om rokere borde etc.

Faglokaler, såsom fysik, har vi også bygget om og til. De har fået alt det moderne udstyr man kan tænke sig, og en del er mobilt.

telerik_edited_image (2)

Som bindeled har vi også bygget nogle udvidelser af fællesområderne. Disse har fået organiske former beklædt med tætsiddende lærketræs lister, som danner overgange mellem alle de gule tegl og de sorte flader, som præger gymnasiet.

En sportshal blev også bygget til. Holdt i samme formsprog, selvom det er en stor klods. Den ligger sammen med den anden sportshal og stiger lidt ud mod vejen. De to store volumener ligger lidt forskudt fra hinanden.

Udvidelserne er primært bygger op i byggesystemet Paroc, som normalt ikke bruges til den slags byggerier, men vi har gjort os umage, for at bruge et industriprodukt til en skole.

IMG_1554

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *