Indlæg i kategorien: Undervisning

Hvidborg Skole i Hvidovre | 2014 – 2015

Så er bygningen færdig. Undervejs blev facade beklædningen ændret til en mat gul gennemfarvet fibercement plade, da man ønskede dette. Skolebygningen er med sin fine detaljering ganske flot – og vi håber, at den brugsmæssigt kommer til at passe skolen.

image1

image6

 

Postet 22.1.2015

Her er nyeste billede fra byggepladsen fra midt januar 2015. Elementerne er ved at blive sat op – så inden længe får man en god fornemmelse for husets udformning.

WP_001511

 

Postet den 5.1.2015

Sammen med tømrermester Niels Lien vandt arkitekterne.as en nybygning af en skole fløj til Hvidborg Skole i november 2014. Hvidborg Skole er en skole til adfærdsvanskelige børn.

Perspektiv fra siden forfra

Skolefløjen skal ligge lige ud til dejlig skøn parklignende have. Den bliver bygget, så den står helt indpasset til alt det grønne med sine sorte plader med trælister udenpå og hvide vinduer. Der lægges sort tagpap på taget.

Formmæssigt lægger den nye bygning sig op ad de eksisterende gule murstens bygninger. Den supplere disse…….

Bygningen er indrettet med en masse små lokaler hvor undervisningen af den enkelte kan foregår. Der er ligeledes et stort fællesrum. Der er tænkt en masse over at vandalsikre etc. da bygningsdelene kan komme under et stort pres fra eleverne.

Perspektiv indefra

Byggeriet opstartes i december 2014.

 

 

VUC Slagelse | 2013-15

En større om- og tilbygning til VUC beliggende i Slagelse Midtby. En energirenovering hvor vi har efterisoleret på ydersiden af bygningen. En ældre nedslidt bygning fra 1960’erne har vi givet en hvid ensartet puds med isolering bag, og mellem vinduerne er der arbejdet med regnbuens farver i orden. Et enkelt og stramt udseende til en ældre bygning, som er kommet til at fremstå moderne.

WP_20150506_13_32_16_Pro

Senest har vi tilføjet et ventilationstårn belædt med lærketræslister, som giver en luftighed og lethed til det stramme. Og træet bløder op.

WP_20150506_13_26_36_ProWP_20150506_13_27_02_Pro

Der blev tilbygget omkring 900 kvm i 3 etager – indeholdende undervisningslokaler – nogle med foldedøre, lærerværelse og administration i stueetagen. Men man kan ikke se hvad der er nyt og gammelt. Nedenfor ses det nye som støder sammen med det gamle.

WP_20150506_13_28_20_Pro

arkitekterne.as har også stået for landskabet omkring bygningerne. Og her er valgt at lægge nogle søsten op til bedene for at danne overgang til huset. Ligeledes har vi også tegnet bænke til stedet med samme farver og udført i hvid beton, således at de spiller sammen med husets udseende.

WP_20150506_13_29_12_ProWP_20150506_13_28_39_Pro

Der var en stor åbningsfest hvor undervisningsministeren Antorinni var tilstede. Nedenstående billede er fra den lokale avis Sjællandske. Et spændende projekt som vi er ganske stolte af.

294855_590_415_0_0_0_0_2

 

 

Hashøj Skole | 2014

arkitekterne.as blev af Slagelse Kommune kontaktet i foråret med henblik på at opdatere skolen, så den blev mere tidsvarende. Opgaven bestod i at efterisolere tag rum og gavle, male, lægge nye gulvbelægninger, indrette ny lærerforberedelse samt lave nye tilpassede møbler til de brede gang arealer.

Vi arbejdede målrettet med at få skolen udseendemæssigt til at hænge mere sammen. Den eksisterende skole består af den hvid betonbygning og to rød murstensbygninger. De røde bygninger blev filtset med hvid puds, og alle tre tages bølgeeternit bliver malet sorte. De nye efterisolerede gavle får nye ny plade beklædning af fibercement plader i tre grålige nuancer og forskellige plade størrelser. Disse gavle er med til formmæssigt at skabe en identitet for skolen.

IMG_0377 sh

Indenfor er der arbejdet med enkle farver på gulve og vægge, så det matcher det udvendige. Der er lagt en grå linoleum i gangene og i klasserne en lidt lysere sandfarvet linoleum. Der er leget meget nogle kontrast farver i biblioteket, som er blevet dyb rød. Lærerforberedelsen er blevet lysegrøn og mødelokalerne er blevet solskins gule. Alle vægge og lofter er hvide. Alle døre er musegrå med hvide karme og paneler.

IMG_0378 sh

Møblerne er specielt tegnet til skolen. Der er nogle lange borde med udposninger, hvor omkring man kan lave gruppearbejde. Bordene er lavet at 4 cm tykke egetræs stavlimet plader, som kan holde til dagens hårde brug. I tilknytning til disse borde er tegnet nogle sofaer/bænke man kan hyggesig i. Man sidder lidt beskyttet i de lange gange, da disse har høje sider på. Næsten som en gammeldags coupé i toget. Disse sofaer er også lavet i 4 cm egetræs plader. Der er også opsat en del reoler, som er lavet i sort mdf plade. Enkle kvadrater som sidder på væggene over bordene. Mellem disse er opsat ny belysning som nogle lys kanoner som lyser målrettet ned på bordene. Sammen med de nye ovenlys og den generelle elektriske belysning i loftet, giver disse lyskanoner en hyggelig og blød stemning.

IMG_0375

Vi er sammen med skolen og lokalområdets beboergruppe gået i gang med at skitsere et hus som sammenbygger skolen og giver rum til en daginstitution, iværksætterkontorer, beboermøderum, multisal, cafe etc. som hele Slots Bjergby kan have glæde af. Et spændende eksperiment hvor beboerne vil forsøge fortsat at bevare livet i det lille lokalområde. Et scenarie som er aktuelt for mange så samfund i provinsen. Vi glæder os over at være en del af denne spændende proces.

Slagelse Gymnasium | år 2008-2013

Et gymnasium tegnet i 1970’erne til omkring 600 elever rummer i dag 1300 elever. Derfor blev vi tilkaldt. Vi har gennem de sidste fem år lavet tilbygninger stort set alle de ledige spots som er på og omkring gymnasiet. Tilbygninger som lægger sig op ad den oprindelige arkitektur med et tvist. De karakteristiske ovenlys er genbrugt som facade elementer, og den gulmurede base med sin sorte overdel er brugt som formelementer. For at binde den fingre formede bygning mere sammen, er der lagt en “overligger” ind, som binder strukturen sammen på tværs. Elementer som blev til i et tæt samarbejde med byggeudvalget på gymnasiet. På enkelte små tilbygninger er der indført et nyt form element. Organiske former beklædt med lærketræslister med mørksorte fibercement plader bagved. Lærketræslisterne bliver gråblanke med årene og indpasser sig fint med de gule teglsten og de sorte plader.

telerik_edited_image (4)

Vi har bygget ny administration indeholdende kontorer, lærerværelse, lærerforberedelse, mødelokaler etc. Ligeledes er den gamle administration renoveret, så det hele fremstår som en sammenhæng. Lærerværelset er administrations hjerte. Et stort dobbelt højt rum binder lærerværelset sammen med lærerforberedelses rummene på 1. sal. Store glasvægge fra lærerforberedelsen giver en samhørighed med dem som sidder i lærerværelset. Møderum ligger i tæt tilknytning til lærerforberedelserne. Møderum som gulvmæssigt har forskellige farver – det røde, gule, sorte, grønne og blå…..Ingen tager fejl om hvor der skal holdes møde. Indretningen er tilpasset således at møblerne og billeder passer til gulv farven. Kontorerne i den ombyggede ældre administration er slået sammen og ovenlysene er udnyttet. Rolige lokaler med højt til loftet fremstående i hvide og lysegrå nuancer for at skabe arbejdsro.

telerik_edited_image (6)

Yderligere har vi bygget nye undervisningslokaler i “overliggeren” og over eksisterende omklædning. Lokaler som har mange nye tiltag. De er vendt med store glaspartier mod nord, således at der kommer et godt og blødt dagslys ind til de arbejdende studenter. De skal ikke trættes af varme og direkte sollys under lektionen. I loftet har vi opfundet et “lyskasse bånd” som indeholder lys og el udtag til alle de bærbare computere. Et stigende problem i vor moderne undervisning. De bærbare computere skal have strøm, og det gør at der i normale klasselokaler altid ligger ledninger på gulvet, som man kan falde i. I vor løsning kobles ledningen i disse gennemgående “lyskasse bånd”, så der i undervisnings situationen kun hænger nogle ledninger ned fra loftet. En enkel og funktionel løsning. Møblering af de nye lokaler er også ny. Der er ikke egentlige borde, men stole med indbygget lille bordplade, som kan klappes op og ned. Det gør at underviseren kan indrette klasserummet hurtigt efter dagens undervisning. Der bruges ikke de første 10 min. på at om rokere borde etc.

Faglokaler, såsom fysik, har vi også bygget om og til. De har fået alt det moderne udstyr man kan tænke sig, og en del er mobilt.

telerik_edited_image (2)

Som bindeled har vi også bygget nogle udvidelser af fællesområderne. Disse har fået organiske former beklædt med tætsiddende lærketræs lister, som danner overgange mellem alle de gule tegl og de sorte flader, som præger gymnasiet.

En sportshal blev også bygget til. Holdt i samme formsprog, selvom det er en stor klods. Den ligger sammen med den anden sportshal og stiger lidt ud mod vejen. De to store volumener ligger lidt forskudt fra hinanden.

Udvidelserne er primært bygger op i byggesystemet Paroc, som normalt ikke bruges til den slags byggerier, men vi har gjort os umage, for at bruge et industriprodukt til en skole.

IMG_1554

Forlev Friskole | 2014-

Den eksisterende SFO og indskolingsafdeling til Forlev Friskole er blevet alt for lille. Der skal nogle andre forhold til, så derfor har arkitekterne.as tegnet en helt ny indskolingsafdeling beliggende som den sidste karre omkring skolegården. En ny bygning som lægger sig op ad de eksisterende bygningers formsprog, og som spiller op til den høje røde og oprindelige skolebygning beliggende modsat.

3D-View-Køkken-1

Indretningen er enkel. Fire klasse rum som vender ud til en stort fællesområde, som bruges til SFO når der ikke er undervisning. Rummet kan også bruges til aktiviteter i selve undervisningen – måske skal der støbes gips buster, opføres teater eller spilles forårskoncert……I hvert klasse rum er der en hems, som kan bruges til hygge eller gruppearbejde. Fra hemsen vil der senere blive adgang til yderligere SFO lokaler, evt. lærerforberedelse eller flere undervisningslokaler.

3D View fra hems i klasselokale 1

Bygningen er lagt under et stort tag med kip, og facaderne er beklædt med sortmalet træ, hvor enkelte partier står som ubehandlede lærke trælister, som med tiden vil blive helt sølvgrå. Inde er lagt nogle klinker, og væggene er malet i hvidlige nuancer. Åbningerne i facaderne er primært døre, således at dagslyset kommer helt ind i klasse rummene.

3D View 14

Huset er blevet til i tæt samarbejde med skolens ledelse og bestyrelse. En proces hvor mange er blevet hørt, og hvor vi har gjort os umage for at opfylde dagligdagens funktioner.

3D View ude 3

Vi regner med at byggeriet skal bygges i foråret 2015, hvor vi fremadrettet vil fortælle om byggeriets gang…..